Twentse ambassade op de Wallen

Marc (MPG)

Een ambassade tussen de coffeeshops, dronken Engelse toeristen en hoeren? Binnenkort zou het zomaar waar kunnen zijn. Een aantal Twentse ondernemers ziet het wel zitten om een Twentse ambassade te openen op de Wallen in Amsterdam. Ze willen zich daar aan klanten presenteren en vergaderingen houden. Ook kunnen Twentenaren die in Amsterdam wonen er gezellig een biertje drinken.

De ondernemers willen het beeld dat veel mensen van de regio hebben graag bijstellen. Weg dus met de associatie met dronken boeren die al voor twaalf uur een beugelfles Grolsch opentrekken. Danny de Vries, een van de ondernemers die betrokken zijn bij het project, zegt dat mensen maar weinig over de regio weten. "Mensen verwarren de regio vaak met Drenthe of de Achterhoek. Twente is veel meer dan een paar dorpjes achteraf. Er is bijvoorbeeld hartstikke veel te doen op het gebied van kunst en cultuur, maar men associeert dat niet met Twente. Daarnaast is het ook vooral een innovatieve regio, met veel bedrijvigheid."

De Twentenaren vinden het dus nodig om zich in het westen te promoten. De ambassade moet de eigen identiteit tonen, maar vooral ook de bestaande vooroordelen ontkrachten. Interesse vanuit het bedrijfsleven is er genoeg, de organisatie heeft al tientallen reacties ontvangen. De bedrijven kunnen elkaar op deze manier versterken, is de verwachting. Ondernemers lopen makkelijk bij elkaar binnen, en hebben een geschikte plek om gasten te ontvangen.

Maak kennis met alle regio's van Nederland in het Stad & Streek forum.