Schutter New York was woest op politie

Redactie

De Vietnamese immigrant die vrijdag in de Amerikaanse staat New York dertien mensen doodschoot, kwam tot zijn daad uit woede over de manier waarop de politie hem zou hebben behandeld. Dat blijkt uit een brief die de schutter kort voor de moordpartij naar Amerikaanse media stuurde.

De vrijdag geposte brief kwam gisteren aan bij de nieuwszender News 10 Now, in een pakketje waar ook foto’s en identiteitsbewijzen zaten. In de brief schrijft de man dat hij Jiverly Wong heet en dat hij mensen wil doodschieten omdat de politie hem al achttien jaar lang het leven zuur maakte. "De politie zorgde ervoor dat ik mijn baan verloor. De politie zorgde ervoor dat ik arm werd', aldus de schutter.

De in Vietnam geboren Amerikaan plaatste vrijdag zijn auto bij het pand van de American Civic Association in Binghamton, ruim 200 kilometer ten noordwesten van de stad New York. Hij schoot onder meer op een klas met nieuwe immigranten die werden 'ingeburgerd'. Nadat hij dertien mensen had omgebracht, pleegde de dader zelfmoord.


Schutter New York was woest op politie  (foto: DAG)