Geldles op basisschool

Lisette (E-Lise)

Dirk Scheringa, oprichter van de DSB Bank, zou het een goed idee vinden als er op de lagere school het vak 'huishoudboekje' zou worden gegeven. Dit zei hij vandaag in het Financieele Dagblad. De bankier meent dat het voor mensen noodzakelijk is goed met geld te leren omgaan.

Scheringa kreeg de laatste tijd veel kritiek over de reclames van zijn bedrijf. "Veel van de opmerkingen hebben een uitermate betuttelende toon, daar voel ik me niet door aangesproken. Ze denken dat mensen door onze reclames in financiële problemen komen. Dat moeten ze eerst maar eens onderbouwen met feiten," zegt bankier Scheringa. Volgens hem verstrekt de DSB Bank geen geld aan mensen die het niet terug kunnen betalen.

De DSB Bank kwam eerder in het nieuws doordat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een onderzoek is gestart naar de leningen die het concern verstrekt. Scheringa neemt het onderzoek met een korreltje zout, 'Kennelijk vindt de AFM het nodig om eens in de zoveel tijd zijn pijlen op ons af te schieten'.