Betoging tegen G20 Londen

Marc (MPG)

Een kantoor van de Royal Bank of Scotland (RBS) in Londen is vandaag door activisten belaagd. Ze voerden actie tegen de G20-top die morgen plaatsvindt in de Engelse hoofdstad. De demonstranten raakten slaags met de politie en vernielden ruiten. Een aantal van hen wist zelfs het gebouw binnen te dringen.

De activisten betoogden tegen de rol van de bankiers in de wereldwijde economische crisis. De menigte riep leuzen als "bankiers op de brandstapel" of "deze straten zijn onze straten, deze banken zijn onze banken". Ook vonden ze dat er onvoldoende voortgang geboekt werd in de onderhandelingen over de bescherming van het klimaat.

De politie meldt dat er meer dan vierduizend demonstranten bij de bank waren. Om niet in de verdrukking te komen moest de politie zich achter dranghekken opstellen. De agenten werden door de activisten bekogeld met verfbommen en eieren.

Uit voorzorg hadden een aantal winkeliers in de buurt van de bank hun zaak gesloten. Plaatsen in de buurt waar aan de weg gewerkt wordt, zijn ontruimd, om zo te voorkomen dat bouwmaterialen als projectiel dienden voor de demonstranten.

Zie ook de discussie over de demonstratie tegen de G20-top op het FOK!forum .