UWV maakt fout in vooringevulde aangifte

Monique Verlind (DJMO)
Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel. De slogan van de belastingdienst, die vaak aangehaald wordt als iets fout gaat. Ook bij uitkeringsinstantie UWV is er iets fout gegaan. Ze heeft bij de vooraf ingevulde aangifte van 240.000 mensen namelijk het vakantiegeld vergeten bij te tellen, waardoor het totaal inkomen te laag uit is gevallen. 

De fout werd ontdekt door oplettende klanten van het UWV. Ze kwamen erachter na een vergelijk met de jaaropgave die zij ontvingen, en die bedragen klopten wel. Alle gedupeerden zijn per post geïnformeerd. Door de juiste gegevens over te nemen van de jaaropgave kan de fout van het UWV hersteld worden. Indien men reeds aangifte gedaan heeft, kan er opnieuw aangifte gedaan worden. 

De mensen die de brief niet gehad hebben, niet zelf achter de fout zijn gekomen of dit nieuwsbericht niet hebben gelezen, kortom de mensen die de fout niet herstellen krijgen een voorlopige aanslag die te laag is. De definitieve aanslag is dan hoger en het geld wat zij van de belastingdienst terugkrijgen na de voorlopige aanslag zal moeten worden terugbetaald.