Voorwaardelijke boete voor stadsprediker

Marc (MPG)

De Eindhovense stadsprediker Arnol Kox heeft in hoger beroep een voorwaardelijke geldboete van 150 euro opgelegd gekregen door het gerechtshof in Den Bosch. Eerder werd hem door de kantonrechter een ónvoorwaardelijke boete van 150 euro opgelegd voor het veroorzaken van geluidsoverlast in de binnenstad van Eindhoven.

Kox is een bekendheid in Eindhoven vanwege zijn godsdienstige leuzen, die hij met harde stem roept. Naar eigen zeggen doet hij dit om de mensen te waarschuwen. Dit gaf overlast voor winkelend publiek en winkeliers.

Inmiddels houdt Kox zich aan de afspraak die hij met de politie heeft gemaakt. Hij staat voortaan niet langer dan twintig minuten op één plaats te roepen. Dit is reden voor de rechter om hem een voorwaardelijke straf op te leggen. Zo kan eventuele overlast in de toekomst voorkomen worden.

Maar hiermee is justitie nog niet klaar met Kox. Hij kreeg nog een voorwaardelijke boete, omdat hij rondreed met een scootmobiel zonder geldig verzekeringsplaatje. En op 16 april moet hij wederom voor de rechtbank verschijnen, ditmaal omdat hij in hoger beroep is gegaan tegen een geldboete voor het voeren van duiven.

 

Nol mag nie meer schreeuwen nie

 

Stadsprediker mag nie meer schreeuwen nie