Belg steekt vier mensen neer in kroeg

Maffemuts (maffemuts)

Voor vier bezoekers van een kroeg in de Belgische plaats Seraing liep het kroegbezoek anders dat ze in gedachten hadden, een 26-jarige Luikenaar trok totaal onverwachts een mes en begon in te steken op hen.

Drie bezoekers hadden geen levensbedreigende verwondingen, een bezoeker was in levensgevaar doordat hij werd geraakt aan de halsslagader en in de borstkas. Ze liggen alle vier nog in het ziekenhuis om te herstellen van hun verwondingen, waaronder de partner van de moeder van de dader.

Maurice Adams, eigenaar van de kroeg waar het gebeurde, zei: "Het gebeurde kort na de middag, maar het ging te snel om na te vertellen: hij trok zijn mes en begon als een wildeman in het rond te steken". De 26-jarige dader is inmiddels aangehouden door de politie.

De 26-jarige verklaarde tegen over de politie het volgende: "Ik heb spijt dat er bij mij geen doden zijn gevallen", bij een huiszoeking bleek dat de man geobsedeerd was door steek- en schietpartijen. In zijn woning werden allerhande video's en artikelen gevonden over schiet- en steekpartijen. De dader was ook geen onbekende van de Belgische justitie.

Ook verklaarde de dader dat hij zoveel mogelijk doden had willen maken bij zijn actie, en dat 'stemmen in zijn hoofd' hem de opdracht hiervoor gegeven hadden. De moeder van de dader liet weten aan de politie dat haar zoon zich al enkele dagen vreemd gedroeg. De dader is gister overgebracht naar een psychiatrische afdeling binnen de gevangenis voor nader onderzoek. De dader wordt verdacht van een viervoudige moordpoging.