Ambtenaar Duiven verdacht van oplichting en witwassen

Maffemuts (maffemuts)

Een 45-jarige ambtenaar werkzaam bij de gemeente Duiven wordt verdacht van witwassen en oplichting en zou hiermee de gemeente Duiven hebben gedupeerd.

De politie ontving in februari een aangifte van de gemeente Duiven waarop zij een onderzoek gestart is. Uit het onderzoek is gebleken dat er vanaf 2004 tot en met december 2008 diverse valse facturen betaald werden aan een nepbedrijf van een 36-jarige compaan van de ambtenaar. Ook is er een verdenking dat de man geld naar zijn eigen rekening gesluisd heeft en hier zelf feest van gevierd heeft.

Desbetreffende ambtenaar is vorige week maandag aangehouden en verhoord en woensdag vrijgelaten in afwachting van het onderzoek. Ook de 36-jarige medeverdachte, die verdacht wordt van oplichting en/of witwassen, en de partner van de ambtenaar, die verdacht wordt van 'het kunnen vermoeden dat de extra inkomsten niet legaal waren', zijn verhoord in kader van het onderzoek en inmiddels in vrijheid gesteld. Het onderzoek zal deze week afgerond zijn, waarna de politie het dossier naar het Openbaar Ministerie zal zenden.