OM eist werkstraf hacker

Wesley (Dunax)
Vandaag heeft het Openbaar Ministerie een werkstraf geëist van 240 uur tegen een 21-jarige hacker uit Maastricht. Justitie beweert dat de man via het internet heeft ingebroken bij twee Amerikaanse gamedevelopers bedrijven. Naast de werkstraf hoorde de hacker ook een voorwaardelijke straf tegen zich eisen.

De hacker wordt ook beschuldigd van het stelen van creditcardgegevens van een online ticketbedrijf in Groot-Brittannië. Hij gebruikte de gegevens bij zijn aankopen op internet en bij online pokerspellen.

De man toonde bewijzen op internet en chanteerde de bedrijven vervolgens. Ze moesten hem iets goeds bieden om openbaarstellingen te voorkomen. Zo probeerde hij aan stickers, t-shirts en andere goodies te komen.

Drie jaar geleden zou de man een kopie van het computerspel Enemy Territory: Quake War gestolen hebben, een spel wat destijds nog in ontwikkeling was. Als de man het spel illegaal op de markt had gebracht, zou het bedrijf zo'n 40 miljoen dollar schade hebben kunnen lijden. De rechtbank doet op 24 maart uitspraak.

Op het FOK!forum waren er vermoedens dat deze hacker de user Maddoxx zou zijn. Er werd een complete reeks aan hem gewijd, zie onder andere: http://wiki.fok.nl/index.php/Maddoxx