Oorlogswinter grote winnaar Rembrandts

Redactie

Oorlogswinter is gisteren de grote winnaar geworden van de Film1 Rembrandt Awards. De Nederlandse productie, naar het boek van Jan Terlouw, won in Escape in Amsterdam de prijzen voor beste film, beste acteur (Martijn Lakemeier) en beste actrice (Melody Klaver).

Actrice Willeke van Ammelrooy kreeg een ere-Rembrandt voor haar filmoeuvre. Miracle van zangeres Ilse DeLange werd uitgeroepen tot beste filmhitsong (Bride Flight). De titel beste dvd ging naar Alles is Liefde, de film die vorig jaar de meeste beeldjes in de wacht sleepte bij de uitreiking van de filmprijzen.

Naast de bekroningen voor de Nederlandse filmwereld werden er internationale prijzen toegekend. De succesvolle musical Mamma Mia! won in de categorieën beste buitenlandse film en beste actrice (Meryl Streep). Heath Ledger kreeg postuum opnieuw een prijs voor zijn rol als The Joker in The Dark Knight. De 28-jarige acteur overleed vorig jaar januari.

Producent en initiatiefnemer Rene Mioch presenteerde het evenement, waarbij tal van bekende acteurs en actrices aanwezig waren. RTL5 zendt donderdag 12 maart om 23.45 uur een verslag uit van de avond en herhaalt dit vrijdag 13 maart om 00.30 uur.


Oorlogswinter grote winnaar Rembrandts  (foto: DAG)