Essent maakt 11% meer winst

anoniem_22072019025900

Essent maakte vandaag bekend dat het bedrijf in 2008 een winststijging van 11% heeft weten te behalen. Essent liet eind vorig jaar weten de prijs van gas en stroom met 9 procent te verhogen. Dit nadat het bedrijf de energieprijzen al een aantal keren eerder fors verhoogde.

Volgens Michiel Boersma , voorzitter van de Raad van Bestuur van Essent, heeft het bedrijf hard moeten werken voor dit resultaat."Wij hebben een enerverend jaar achter de rug. Voorbereidingen op de splitsing, het proces naar samenwerking met een internationale partner en processen voor interne verbeteringen vonden gelijktijdig plaats. Ondanks dit alles hebben we beter dan ooit gepresteerd met een omzet- en winststijging van respectievelijk 22 en 11 procent. Iedereen binnen Essent heeft daar keihard aan gewerkt en daar ben ik uitermate trots op."

Essent is geen beursgenoteerd bedrijf. De aandelen zijn in handen van lokale en provinciale overheden. De winst van Essent komt dus uiteindelijk terecht bij een aantal Nederlandse gemeenten en provincies.