Meeste wintersportbussen in orde

Redactie
Bij een controle van wintersportbussen op de A76 bij Heerlen zijn vandaag de meeste bussen in orde bevonden. Bij vier van de 27 gecontroleerde bussen constateerde de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW)overtredingen, zo heeft de dienst laten weten.

Op één bus hadden de twee aanwezige chauffeurs onvoldoende rust gehad. Zij moesten het werk neerleggen en kregen ieder een boete van 220 euro. Op een andere bus werkte de snelheidsbegrenzer niet goed. Dat leverde een boete van 500 euro op. Verder werden er waarschuwingen uitgedeeld omdat chauffeurs hun rust als passagier in de bus genoten, terwijl alleen rusttijd buiten de bus volgens de wet geldt.

Er werden in totaal twaalf Nederlandse en vijftien buitenlandse bussen gecontroleerd die terugkeerden uit wintersportgebieden in Duitsland en Oostenrijk. Alle overtredingen werden geconstateerd bij de buitenlandse bussen. Het ging in de meeste gevallen om Belgische touringcars.

Het was de eerste controle van dit wintersportseizoen, aldus een woordvoerder van de IVW. Er volgt er in ieder geval nog één. Aan de controle werkten ook het Korps landelijke politiediensten en de Koninklijke Marechaussee mee.