Held moet ziekenhuisrekening betalen

Spindoctor_

De 34-jarige Filip Lou uit Zwolle is een ware held in Singapore. De IT-consultant heeft afgelopen week een vrouw van de verdrinkingsdood gered en raakte hierbij gewond. Merkwaardig genoeg moest de held zelf de ziekenhuisrekening van vijftig euro betalen. Dit heeft tot grote verontwaardiging onder de Singaporezen geleid.

De dame in nood was een Zweedse jonge vrouw die op vakantie gedumpt was door haar vriend. Ze liep richting de reling van een brug en trok haar schoenen uit om vervolgens het water in te springen. Eenmaal in het water bleef de vrouw rondjes zwemmen.

De 34-jarige Lou had een congres bijgewoond en liep op dat moment over dezelfde brug. Hij aarzelde geen moment en sprong de vrouw achterna. Hij kalmeerde de Zweedse en trok haar naar de kant. Eenmaal aan wal kwam Lou erachter dat hij gewond was geraakt. De held had zijn handen en benen opengehaald aan de scherpe rotsen onder water. Een bezoekje aan het Singapore General Hospital was nodig.

Opmerkelijk was de ziekenhuisrekening die Lou, na de behandeling, in de handen geduwd kreeg. Ondanks deze ondankbaarheid betaalde Lou de rekening van vijftig euro.

Zowel heldendaad als de ziekenhuisrekening zijn groot nieuws in Singapore. De Singaporezen zijn zeer verontwaardigd over de manier waarop de held is behandeld. Veel mensen willen de rekening van de held betalen. Eén man heeft zelfs al een envelop met geld naar het ziekenhuis gebracht.

Het ziekenhuis heeft aangeboden het geld terug te geven. Helaas bleek later dat het geld niet afkomstig was van het Singapore General Hospital; het ziekenhuis zou slechts als doorgeefluik fungeren.

Als reactie hierop zijn er plannen gemaakt om een heldenfonds op te starten. Dat zorgt ervoor dat de mensen die tijdens hun heldendaad gewond raken, hun ziekenhuisrekening niet hoeven te betalen.

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.