Liftonderhoud na overlijden 72-jarige vrouw

Monique Verlind (DJMO)

Als het kalf verdronken is dempt men de put. Dit spreekwoord gaat ook op voor Woningcorporatie de Nieuwe Unie uit Rotterdam. Eerder deze week overleed een 72-jarige vrouw in het ziekenhuis nadat de lift in haar flat aan de Tattistraat kuren vertoonde. Ambulancebroeders reanimeerden de vrouw in de lift maar op de begane grond konden zij deze niet verlaten. De liftdeuren weigerden open te gaan. Pas op de 5e verdieping konden ze de lift met de brancard verlaten. De vrouw werd met een ladderwagen van de brandweer naar beneden getakeld.

De corporatie heeft een brief gestuurd naar de overige bewoners van de flat. Hierin wordt uitleg gegeven over het incident. De Nieuwe Unie zegt dat ze al naar het onderhoud van de lift wilde laten kijken, voor de vrouw overleed. Oorspronkelijk stond het onderhoud van de lift uit 1992 pas gepland voor 2012. Een woordvoerster verklaart: "Aan de hand van de klachten was al besloten om dit jaar te kijken of het onderhoud naar voren zou moeten worden geschoven. We zullen kijken of we nu al elementen van de lift vervangen voordat ze kapot gaan. Dergelijke storingen zijn natuurlijk onacceptabel."

De medewerkers van de ambulance konden niet zeggen of de gebrekkige lift medeschuldig was aan het overlijden van de vrouw.

Bekijk ook de video bij dit bericht.