Murphy en Myers kans op Razzie

Redactie
De filmwereld kijkt vol spanning uit naar de uitreiking van de Oscars, maar voor een deel is de enige prijs binnen handbereik een Golden Raspberry Award. De Razzies, zoals de prijzen voor slechtste films en acteurs worden genoemd, worden vandaag - de dag voor de Oscarceremonie - uitgereikt in Amerika.

De komedie The Love Guru van acteur Mike Myers is dit jaar de grootste kanshebber. De film is genomineerd in zeven categorieën, waaronder slechtste film, acteur, actrice, scenario en regie. Andere films die veel kans maken op een Razzie zijn de komedies Disaster Movie (zes nominaties) en Meet the Spartans (vijf) en de thriller The Happening (vier).

Hotelerfgename Paris Hilton mag zaterdag zeker het Razzie-feest bijwonen, want ze is drie keer genomineerd: voor slechtste actrice en slechtste onderdeel van een duo (The Hottie and the Nottie) en slechtste bijrol (Repo: The Genetic Opera). Ook Eddie Murphy staat weer eens op de nominatielijst, ditmaal voor zijn rollen in Meet Dave (waarin hij een groep buitenaardse wezentjes in het lichaam van Eddie Murphy speelt).

Het is de 29e keer dat de prijzen worden uitgedeeld. Of de winnaars hun prijs ook daadwerkelijk komen ophalen, is afwachten. Het gebeurt zelden dat de 'gelukkigen' de bekroning, een goudkleurig beeldje in de vorm van een framboos, hoogstpersoonlijk in ontvangst nemen.