Amazon doet Japanse verkrachtingsgame in de ban

Redactie

Het is weer eens wat anders dan een computerspel waarbij je zoveel mogelijk mensen moet neerknallen. De Japanse game RapeLay draait niet om de gebruikelijke moord en doodslag, maar om seksueel geweld. Verkrachtingen, om precies te zijn.

Voor de Amerikaanse internetwinkel Amazon gaat dat te ver. Op de site van het bedrijf doken deze week tweedehands exemplaren van het spel op, maar die zijn direct verwijderd. Amazon vindt het spel 'niet geschikt.'

Illusionsoft, de Japanse ontwikkelaar van de game, is niet verbaasd. 'Op onze website geven we al aan dat RapeLay uitsluitend voor de binnenlandse markt is bedoeld vanwege mogelijke problemen met buitenlandse keuringsdiensten. Binnen Japan is het spel echter volkomen legaal', aldus een woordvoerder.

In RapeLay kruipt de speler in de huid van een sadistische verkrachter. De game is even gedetailleerd als gruwelijk. Overigens is er nog wel zoiets als gerechtigheid, het spel heeft namelijk twee mogelijke eindes: of je wordt door je slachtoffer voor de trein gegooid of ze steekt je dood. Andere spellen van dezelfde maker: Battle Raper en Artificial Girl.

Meer gamenieuws lees je uiteraard op FOK!games


Amazon doet Japanse verkrachtingsgame in de ban  (foto: DAG)