Indiër schuldig aan kannibalisme

Spindoctor_

Een Indiase bediende heeft bekend een groot aantal gruweldaden te hebben gepleegd. Surendra Koli ontvoerde in de periode van 2004 tot eind 2006 meerdere kinderen uit sloppenwijken. De slachtoffertjes nam hij mee naar het huis van zijn baas, waar hij hen vervolgens verkrachtte en vermoordde.

Een rechtbank in Ghaziabad bepaalde donderdag dat de bediende en zijn baas schuldig zijn aan moord. Het gaat hierbij om één persoon van een totaal van negentien slachtoffers. Vandaag horen de daders wat voor straf hen staat te wachten. Dit zou de doodstraf kunnen betekenen voor beide mannen.

Hoofdverdachte Surendra Koli bekende in 2007 dat hij eerder kinderen heeft ontvoerd uit de sloppenwijk Noida, een voorstad van New Delhi. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij de kinderen meenam naar de villa van zijn baas om ze daar vervolgens te verkrachten en vermoorden. Verder vertelde hij dat hij seks had met de levenloze lichamen en dat hij lichaamsdelen heeft opgegeten. Zijn jongste slachtoffer was 3 jaar oud.

De eigenaar van het huis heeft altijd ontkend iets af te weten van de acties van zijn werknemer. Ondanks deze bewering is hij alsnog schuldig bevonden aan moord.

Vermoed wordt dat de bediende ook actief was in de sloppenwijk Nithari. Tussen 2004 en eind 2006 werden hier veel kinderen vermist en nooit meer teruggevonden.

De ontdekking van het 'horrorhuis' in 2006 zorgde voor veel ophef in de Indiase sloppenwijken. Veel mensen waren woedend over het gegeven dat de politie te weinig met hun klachten heeft gedaan. In India komt het vaak voor dat autoriteiten zich weinig aantrekken van arme mensen. De woede werd voornamelijk versterkt in de wijk Noida. Hier staan de meest luxe villa's naast armoedige woningen.