Derde verdachte bedreigingen Weesp aangehouden

Redactie
De politie heeft vanochtend de derde verdachte van de bedreigingen tegen scholen in Weesp aangehouden. De jongen, een inwoner van Weesp, werd van zijn bed gelicht.

Gisteravond hield de politie de twee andere verdachten aan. Zij hadden zich in gezelschap van hun ouders op het politiebureau van Huizen gemeld, kort nadat het programma Opsporing Verzocht beelden van de drie had getoond. Het betreft twee jongens van 14 jaar en een van 13 jaar. Allen wonen in Weesp. In het programma werden beelden van bewakingscamera's getoond, waarop te zien was dat een van de drie belde vanuit een telefooncel op het Stationsplein in Weesp.

De drie worden ervan verdacht dat zij een basisschool in het Noord-Hollandse stadje hebben bedreigd. Ook wordt onderzocht of zij verantwoordelijk zijn voor de dreigbrief die tegen een andere basisschool in Weesp was gericht. Welke bedreigingen precies zijn geuit, wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen. Datzelfde geldt voor de motieven van de drie jongens.

Derde verdachte bedreigingen Weesp aangehouden  (foto: ANP)