Ruim 3,1 miljoen kijkers voor Bananasplit

Redactie

De eerste aflevering van Bananasplit, met Frans Bauer in de rol van Ralph Inbar, is gisteravond door 3.126.000 mensen bekeken. De TROS-uitzending op Nederland 1 was daarmee het bestbekeken televisieprogramma van de week, blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Het programma scoorde een marktaandeel van 40,3 procent, wat betekent dat vier op de tien televisiekijkers had afgestemd op de grappen en grollen van Bauer. In de eerste aflevering nam hij Ali B. en Leontien van Moorsel te grazen met de verborgen camera.

Het is de eerste keer dat Bauer een televisieprogramma presenteert. Programmabaas Gerard Baars van de TROS liet zich in het verleden al eens ontvallen dat hij een kleine twee miljoen kijkers had verwacht.

Bauer maakt acht afleveringen van Bananasplit. Ralph Inbar, die vijf jaar geleden overleed, maakte meer dan 150 afleveringen.

De andere kijkcijferhit van gisteren was de afsluitende tien kilometer schaatsen, die werd gewonnen door Sven Kramer. De wedstrijd van half 4 trok 2.605.000 kijkers.