Dodental bosbranden Australië stijgt

Redactie

Het aantal doden door de verwoestende bosbranden in de Zuid-Australische staat Victoria is naar 35 gestegen. Dat maakte de politie bekend nadat stoffelijke overschotten waren geborgen uit afgebrande gebouwen in een gebied ten noorden van Melbourne. De doden vielen de afgelopen dagen in de zuidelijke deelstaten Victoria en New South Wales. Zes mensen kwamen om toen ze in een auto door de vlammen werden verrast.

De Australische autoriteiten denken dat de meeste bosbranden zijn aangestoken. Ruim drieduizend brandweerlieden proberen de branden te blussen. De temperaturen liepen de afgelopen dagen in een deel van Australië op tot boven de 40 graden.

De hulpdiensten ontvingen veel telefoontjes van mensen die hun huisdieren of vee door de branden verloren. Ongeveer honderd huizen zijn verwoest.

De politie sluit niet uit dat het dodental nog tot de 40 gaat stijgen. Victoria ging in 1983 gebukt onder de ergste bosbranden ooit in Australië. Toen vielen 75 doden.

Update: Het dodental als gevolg van de bosbranden in Australië is gisteren verder opgelopen tot 108. Dat meldde het Australische persbureau AAP op gezag van de autoriteiten. Eerder waren 96 doden gemeld. 


Bosbranden in Australië  (foto: ANP)