Elfjarige 'bidweigeraar' niet gediscrimineerd

Monique Verlind (DJMO)
De elfjarige Mohamed Bouchkhachakhe uit Rotterdam, die van de christelijk-protestantse Pniëlschool werd gestuurd omdat hij zich tijdens verplichte bidsessies 'niet respectvol' gedroeg, wordt niet gediscrimineerd. Dit zegt de Rotterdamse onderwijswethouder Leonard Geluk (CDA). Volgens hem is de vader er voor verantwoordelijk dat zijn zoon al twee maanden thuis zit. Dit was de conclusie van Geluk na vragen van de PvdA in de gemeenteraad afgelopen woensdag.

Mohamed krijgt nog steeds geen les omdat zijn ouders niet akkoord gaan met de nieuwe school voor hem. Het Pniëlbestuur heeft namelijk een school voor leerlingen met gedragsproblemen uitgezocht voor het ventje. Volgens Geluk heeft de Pniël-school in Feijenoord er alles aan gedaan om een nieuw onderkomen te vinden. "De ouders denken dat ze worden gediscrimineerd, maar dat is niet het geval." Hij vervolgt: "Ik ga de vader erop aanspreken. In het belang van zijn kind kan hij het best instemmen met de nieuwe school."

Hij verklaarde verder nog dat Mohamed niet alleen door zijn weigering om te bidden van school is gestuurd, maar ook vanwege 'gedragsproblemen'. "Bovendien is de ouders bij inschrijving duidelijk gezegd dat er twee keer per dag wordt gebeden." aldus de wethouder.