Google brengt ook oceaan in kaart

Redactie

Google staat op het punt zijn immens populaire Google Earth uit te breiden. Naar verwachting presenteert de internetgigant komende week haar plannen voor 'Google Ocean'. Een digitale trip over de bodem van de zee.

Met de komst van Google Ocean komt Google weer een stapje dichterbij haar streven om de hele wereld tot in detail in kaart te brengen. Met Google Earth en Google Maps is het momenteel al mogelijk om grote delen van de wereld vanuit de lucht (of op straatniveau) te bekijken. Dankzij Google Ocean zijn straks ook grote delen van de oceaan en de zeebodem in 3D op internet te bezichtigen.

Razend populair

De maps-applicaties van Google zijn ongekend populair. Sinds de lancering in 2006 bezochten meer dan 400 miljoen mensen de digitale kaartenbak van Google. Toch gaat het Google niet alleen om de pageviews. Zo zullen bij Google Ocean allerhande details worden toegevoegd over het milieu, zodat bezoekers zelf de gevolgen van het broeikaseffect kunnen onderzoeken. Om Google Ocean toch een beetje spannend te houden wordt het naar verwachting ook mogelijk om op bepaalde plekken een digitale duik te nemen. Zo zou er bijvoorbeeld de mogelijkheid zijn om het Great Barrier Reef van dichtbij te observeren.

Google maakt deze week op een speciaal evenement in San Francisco de details over Google Ocean bekend. Een van de sprekers op releaseparty van Google is de voormalige Vicepresident van Amerika, Al Gore.