Trouw pakt schendingen auteursrecht aan

Redactie
Dagblad Trouw heeft het bedrijf Cozzmoss opdracht gegeven schendingen van zijn auteursrecht op internet op te sporen en aan te pakken. Dit maakte Trouw vandaag bekend.

Webloggers die de auteursrechten van Trouw schenden, krijgen slechts een waarschuwing. Trouw richt zich met name op bedrijven, stichtingen en overheden die artikelen zonder toestemming overnemen. Volgens het dagblad kopiëren sommige websites stelselmatig artikelen om daar geld mee te verdienen.

Het dagblad stelt dat iedereen alleen de eerste vijftig woorden van een artikel mag overnemen, mits daaronder een werkende link staat die doorverwijst naar het volledige artikel op de Trouw-site. Voor volledige artikelen, foto's en infografieken dient betaald te worden.

"Onze artikelen, foto's en andere producten zijn van waarde. Daarom zullen we onze auteursrechten bewaken. Zo kunnen wij betrouwbaar nieuws blijven bieden, op papier en op internet", antwoordt Trouw op de vraag of auteursrechten nog wel thuishoren in het internettijdperk.