Slapen in een Jumbo Jet

Veerle (Volpez)

Wie op vakantie wil naar Zweden en niet in een doorsnee hotel wil verblijven, kan er vanaf nu voor kiezen in een oude Boeing 747 te slapen. De oude Boeing staat op het vliegveld Stockholm-Arlanda en biedt ruimte aan 72 gasten. Volgens eigenaar Oscar Diös is dit het eerste hostel in een oude Jumbo Jet.

Diös kwam op het idee toen hij hoorde dat het vliegtuig leegstond op luchthaven Arlanda. "Ik heb het concept van hotel in veel verschillende gebouwen uitgeprobeerd. Waarom niet in een vliegtuig?" laat hij weten aan RTL Nieuws.

In de neus van het enorme vliegtuig bevindt zich de receptie en door het hele vliegtuig verspreid zijn 25 slaapkamers en negen badkamers te vinden. Vier slaapkamers bevinden zich in de originele motoren onder de vleugels en de bruidssuite bevindt zich in de cockpit. Trouwen bij het hostel kan ook: daar is de tip van de vliegtuigvleugel voor.

Het hostel zal geen doorsnee hostel zijn waar met name backpackers komen. De eigenaar laat weten dat ook zakenmensen en gezinnen van harte welkom zijn in het nieuwe hostel. Diös hoopt dat hij de formule over vliegvelden overal ter wereld kan verspreiden.

Wie een nachtje in het bijzondere hostel wil boeken kan hier kijken voor meer informatie.

Jumbo Hostel
Het bijzondere hostel (foto: Jumbohostel.com)
Meer foto's van het bijzondere hostel zijn hier te vinden.