Brinkman met klappen bedreigd op Aruba

Redactie
De chef protocol van Aruba, Eric Brete, heeft gisteren gedreigd PVV-Kamerlid Hero Brinkman in elkaar te slaan. "Aruba is niet corrupt, ik moet me inhouden om je niet kapot te slaan", zei Brete voor het gebouw van het Bestuurskantoor in Oranjestad.

Brinkman was op dat moment in aanwezigheid van onder anderen de Kamerleden Jan Schinkelshoek, John Leerdam en Ineke van Gent. Regeringsmedewerkers moesten de razende Arubaan in toom houden.

Brinkman, die op Aruba is voor het halfjaarlijkse parlementair overleg tussen Nederland, de Antillen en Aruba, voelt zich bedreigd, maar doet geen aangifte van bedreiging. "Het gaat om een naïeve man met het verstand van een kind van vier jaar", aldus de PVV-politicus. "Als hij mij in elkaar wil slaan, sta ik mijn mannetje wel. Ik ben 23 jaar bij de politie geweest."

Opvallend is dat er op de publieke tribune van het Arubaanse parlement geen beveiligingspersoneel aanwezig is. Brinkman denkt dat het incident een reactie is op zijn uitspraken op tv dat Aruba "corrupt as hell" is. "Ik verdiep me nu ook uitvoerig in de Holloway-zaak. Het is een blamagezaak die nog dertig jaar blijft doorgaan, als er niets gebeurt", stelt de PVV-politicus.

Het Tweede Kamerlid heeft zondag op Aruba voor de tweede keer met de Amerikaanse zender FoxNews gesproken over de zaak.

Brinkman met klappen bedreigd op Aruba  (foto: ANP)