Hoofdpersonen gejat uit kerststal

Djeez

Dwingeloo zit met de handen in het haar. De plaatselijke voetbalvereniging had namelijk een heuse kerststal in het Drentse dorp neergezet, maar deze blijkt nu te zijn ontdaan van zijn voornaamste inwoners. Jozef, Maria en het kindeke Jezus blijken namelijk te zijn ontvreemd. De eigenaren hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

De voorzitter van de supportersvereniging, de heer Gerard Smit, vindt het hele voorval 'bedroevend'.  "We hebben er altijd veel werk mee. We hadden zelfs net nieuwe etalagepoppen gekocht voor Jozef en Maria. En de pop die we gebruikten voor het kindje Jezus is van een meisje", laat Smit weten. Hij beraamt de totale schade op zo'n driehonderd euro.

De afgelopen weken liep het hele dorp uit voor de mooie kerststal. Met name de echte schapen trokken veel bekijks. Ook de wollige diertjes bleven echter niet gevrijwaard van pesterijtjes. "Ze hebben 's nachts een paar keer de hekken opengezet, waardoor de schapen over de brink gingen zwerven."

De vrijwilligers zien het nu, na de diefstal van de drie markante bijbelfiguren, even niet meer zitten. "Jezus waren we al eerder kwijt, maar in de nacht van eerste op tweede kerstdag volgden Jozef en Maria." Toch weigert de voetbalverening zich over te geven aan terreurdaden. "In het verleden ging het altijd goed. Beveiliging op de kerststal? Nee hoor. Dat is te zot voor woorden!"