Putdeksels zijn niet veilig in Susteren

Redactie

Dieven zijn er de afgelopen twee weken vandoor gegaan met ongeveer 45 putdeksels uit de Limburgse plaats Susteren. De gaten in de wegen die hier een gevolg van zijn, zijn gevaarlijk voor nietsvermoedende voorbijgangers, meldt een woordvoerder van de gemeente Echt-Susteren vandaag. "Gelukkig zijn nog geen mensen in de gaten gevallen."

De diefstallen vinden sinds 10 december plaats. Gisteren kwamen bij de gemeente de laatste meldingen binnen van verdwenen putdeksels. Toen bleken er vier niet meer op hun plek te liggen. De deksels zijn dertig bij veertig centimeter groot. Liggen ze niet op de juiste plek, dan ontstaan gaten van ongeveer een halve meter diep.

Wat de dieven met hun buit willen, is de zegsvrouw van de gemeente een raadsel. "De deksels zijn gemaakt van gietijzer. Wellicht verkopen de dieven ze door als ijzer, maar dat weten we niet zeker." Of soortgelijke diefstallen ook elders in het land voorkomen, weet de gemeentewoordvoerder niet.

Op de ontstane gaten zet de gemeente een betonnen blok met een signaleringspaaltje. Nieuwe putdeksels bestellen is moeilijk, vertelt de gemeentewoordvoerder. "De leverancier van de oude putdeksels bestaat niet meer en de nieuwe leverancier heeft dit formaat niet. We zijn nog aan het kijken hoe we dat moeten oplossen."


Putdeksels zijn niet veilig in Susteren  (foto: DAG)