Voedselbanken weigeren tas Linda de Mol

Djeez

Om zo veel mogelijk geld bijeen te harken, presenteerde Linda de Mol vorige week de succesvolle benefietactie van de Voedselbank. Toch is de organisatie niet blij met de multimiljonaire. Twee Overijsselse vestigingen van de Voedselbank weigeren namelijk de door haar blad 'Linda' beschikbaar gestelde tassen uit te delen aan hun klanten.

Vanwege het heuglijke feit dat de vijftigste editie van de glossy bij de kapper ligt, besloot de blondine over haar hart te strijken. Speciaal voor de allerarmsten stelde zij maar liefst veertienduizend tassen samen met allemaal damesspulletjes en gaf ze deze aan de Nederlandse voedselbanken. De arme dames worden onder meer verblijd met een lippenstift, een kussentje en een fotolijstje.

Twee voedselbanken in Ommen en Hardenberg willen echter niets met de goedbedoelde actie te maken hebben. Zij delen de tassen dan ook niet uit. Jan Eggens, voorzitter van de twee voedselbanken, vindt de kwaliteit van de aangeboden producten abominabel. "Dat betreft een zakje chips, een haarknipje en een cd-rom voor MSDOS/Windows in een vergeeld boekje met volledige Engelse tekst. De cadeaus voldoen niet aan de kwaliteitseisen van de voedselbank", stelt hij.

De twee Oosterse voedselbanken zijn niet de eerste twee die klachten hebben over de actie. Eerder lieten al diverse voedselbanken weten dat er diverse beloofde producten in de tas ontbraken.