Witte Huis stemt in met plan auto-industrie

Redactie
Democratische Congresleden en het Witte Huis van de vertrekkende president George Bush zijn het gisteren eens geworden over een reddingsplan voor de drie grootste Amerikaanse autofabrikanten. Dat maakte de Democratische senator Carl Levin bekend.

Levin verwacht dat het voorstel snel naar het Congres gezonden zal worden. Daar hebben de Democraten het voor het zeggen, waardoor het zeer waarschijnlijk is dat het reddingsplan wordt aangenomen.

Ook uit de woorden van de woordvoerster van de president bleek dat het reddingsplan snel naar het Congres zal gaan. Dana Perino zei onder meer dat er "heel veel vooruitgang" was geboekt. Ze sprak van "de laatste hand leggen" aan het reddingsplan.

General Motors, Ford en Chrysler krijgen waarschijnlijk 15 miljard dollar. De 'Grote Drie' hadden gevraagd om 34 miljard dollar. Het aanzienlijk lagere bedrag is volgens de Democraten in ieder geval toereikend om de tijd te overbruggen totdat Barack Obama in januari Bush vervangt. Dan kan een nieuw reddingsplan voor de auto-industrie worden opgesteld.