Haley Joel Osment gestopt met drinken

Redactie

De ene acteur kan wat minder goed omgaan met de roem op jonge leeftijd dan de ander. Voor Haley Joel Osment was alle aandacht die hij kreeg nadat hij in 'The Sixth Sense' schitterde een beetje te veel. Dat in combinatie met het feit dat hij beschikking had over geld en veel foute vrienden, maakte dat Osment aan de drank raakte. In eerste instantie om stoer en 'gezellig' te doen, later omdat hij simpelweg niet meer zonder kon. Maar het keerpunt kwam op zijn 18e verjaardag, toen hij werd aangehouden wegens het rijden onder invloed.

De acteur zegt: "Ik schaamde me echt dood tijdens dat proces, want ze spreken je echt heel vermanend toe. En terecht natuurlijk, het was ook zo stom. Dat je drinkt is nog tot daar aan toe, maar het in gevaar brengen van anderen door dan ook nog achter het stuur te kruipen, dat is natuurlijk oliedom. Ik heb het ook wel geweten hoor, gezien mijn straf. Ik moest een immense boete betalen en kreeg een proeftijd. Daarnaast moest ik ook verplicht een afkickprogramma volgen bij de AA. Ik ben er gelukkig nu wel helemaal vanaf." Aldus Osment.

Hij vervolgt: "Het was typisch iets van een opstandige puber die zeer onverantwoordelijk was op de middelbare school. Er zijn geen excuses voor en die probeer ik dan ook niet te vinden. Ik heb mijn lesje geleerd en het is nou eenmaal iets waar je niet van kunt wegrennen. Ik zal het in ieder geval nooit meer doen." De jonge acteur claimt nu niet meer te zullen drinken tot hij de wettelijke leeftijd van 21 heeft bereikt, hetgeen in april volgend jaar is. Osment werd onverwacht in een klap wereldberoemd toen hij de hoofdrol speelde naast Bruce Willis in de immens populaire film 'The Sixth Sense'. Zijn uitspraak 'I see dead people' wordt nog steeds met regelmaat gehoord.


Haley Joel Osment gestopt met drinken  (foto: DAG)