Vrouw bijt agent uit angst voor boete

Djeez

In Antwerpen is zondagavond een 47-jarige vrouw gearresteerd. De Vlaamse heeft diverse verkeersregels overtreden, verder heeft ze zich schuldig gemaakt aan agressief gedrag. De arrestatie ging niet zonder slag of stoot, want toen men haar de weg wilde versperren, sloeg ze een agent en beet in zijn arm. Hierop begon de politie een ware klopjacht op de vrouw.

De achtervolging begon toen de vrouw met haar auto voor de ogen van een paar fietsende agenten door het rode stoplicht reed. Hierop dwongen de agenten haar te stoppen, maar deed ze of haar neus bloedde. Toen de vrouw weer een rood licht negeerde, was de maat voor de agenten vol. Toen de vrouw kwam vast te zitten in het drukke verkeer, sloeg een van de agenten haar autoruit in.

Een van de agenten wilde hierop de contactsleutels van de vrouw afpakken, maar werd door de bestuurster aangevallen. Hierop ging de vrouw er vandoor, en reed een stuk over het fietspad in de hoop aan de politie te ontkomen. Bij de afrit van een snelweg werd de vrouw alsnog gepakt. Hier ging ze nog een keer met de agenten op de vuist.

De vrouw kon de agenten geen rijbewijs of identiteitsbewijs tonen. Omdat de vrouw ook nog eens straalbezopen bleek te zijn, is het rijbewijs van de vrouw ingetrokken. Zij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden over haar wangedrag.