Baasje koopt eigen hond terug

Kevin (secoh)
In Duitsland is een hondenliefhebber wel heel ver gegaan om zijn vermiste hond terug te vinden. Nelly werd door twee meisjes van 17 en 18 jaar gekidnapped aan de parking van de Aldi waar haar 61-jarige baasje Kurt Rechenberg aan het winkelen was. De jonge dievegges werden al gauw gesnapt door de politie, maar de hond bleef spoorloos.

Toen de politie de meisjes ondervroeg, gaven zij aan dat ze de hond reeds hadden verkocht aan een dakloze. Ook de dakloze werd al gauw gevonden door de politie, maar nog steeds geen Nelly in de buurt. De dakloze had de 2-jarige Foxterriër immers al verkocht aan een taxichauffeur. De zoektocht werd al een stuk lastiger.

Kurt zette zelf een zoekactie op poten en zou een beloning van 600 euro uitloven aan de vinder. Een paar dagen later belde een man die beweerde Nelly in zijn bezit te hebben. Hij zou haar voor 800 euro terug geven. "Ik heb de hond voor 200 euro gekocht en ik wil daarbovenop de 600 euro beloning." aldus de man. De liefde van Kurt voor Nelly is zo groot dat hij zonder de politie te verwittigen direct toe hapte. Een tijd later stond plots een Turkse man aan de deur. Hij had Nelly niet bij zich maar zei dat hij wist waar de hond verbleef.

Samen reden ze naar een donkere parkeerplaats alwaar de taxichauffeur verscheen. Kurt ruilde zonder aarzelen het geld voor zijn hond. "Nu ik de hond terug heb, stap ik ook met de rest van mijn ongelooflijk verhaal naar de politie. Het was als in een film, maar dan eentje die ik nooit zal vergeten." getuigt Nelly's baasje.