Serieaanrander gepakt in Amsterdam

Redactie

Een 35-jarige man uit Almere die wordt verdacht van zeker twaalf aanrandingen is vorige week dinsdag in Amsterdam aangehouden. Hij volgde zijn slachtoffers volgens de politie na een avondje stappen naar huis, waar hij zich met een smoes of met geweld naar binnendrong. Eenmaal binnen zou hij zich aan de vrouwen hebben vergrepen.

Of de slachtoffers gewond raakten bij de aanvallen, kan de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen. De politie sluit niet uit dat de man nog meer vrouwen heeft aangerand en roept eventuele slachtoffers op aangifte te doen of zich in ieder geval te melden bij de politie.

De Almeerder sloeg vooral in de vroege uurtjes van het weekend toe, met name in Amsterdam-West en Zuid. Hij had volgens de politie een bijbaantje in de horeca, maar of hij dat gebruikte om contact te leggen met slachtoffers wil een woordvoerder niet zeggen.

De verdachte liep tegen de lamp doordat hij een van zijn slachtoffers een dag later opbelde met de mobiele telefoon die hij van zijn slachtoffer had gestolen. Hij wilde nog een keer contact met haar hebben. De vrouw vroeg daarop haar telefoon terug. Tot haar verbazing vond ze die de volgende dag in haar brievenbus met een excuusbriefje. Hoe dat precies heeft geleid tot zijn aanhouding wil de politie ook niet zeggen.

De man heeft in twee zaken gedeeltelijke bekentenissen afgelegd. Hij zit nog vast.