Lustkapper krijgt er geen stijve van

Djeez

De beruchte lustkapper van Emmen, de heer Hendrik S., moet van de rechter naar een psycholoog. De 'unieke drang' van de Drent moet nader worden onderzocht, zo oordeelde de Asser rechter vandaag. De rechtszaak is derhalve tot nader order uitgesteld.

De lustkapper mag graag spelen met de haardos van onbekende vrouwen. Met zijn onweerstaanbare drang houdt hij Emmen en omgeving al enkele jaren in een ijzeren greep. Toch verklaarde hij vandaag woedend niet geil te worden van het spelen met hoofdhaar. "Het heeft niets met seks te maken, ik vind het gewoon mooi werk", zei S.

De reden waarom wil de rechter nu laten onderzoeken door psychologen en de reclassering. Het vreemde is echter dat de lustkapper in het dagelijks leven niets te maken heeft met het kappersvak. De man werkt namelijk bij de plantsoenendienst van een werkvoorzieningsschap.

De Drent werd vijf jaar geleden al eens veroordeeld. Tot een straf kwam het echter niet, omdat geen enkel slachtoffer destijds aangifte had gedaan. Soms stemden ze zelfs toe hun haar gratis te laten knippen.

In april kon S. het weer niet laten. Tijdens het schoffelen liet hij zijn oog vallen op een vrouw. Hij belde aan, maar droop af toen haar vriend de deur opende. Toen de bewoner zijn hielen had gelicht, belde de lustkapper weer aan.

Toen de vrouw de deur opendeed, drong de kapper gelijk haar huis binnen. Met zijn handen streek hij door haar haardos, en beroerde haar lippen, wenkbrauwen en oren. Hij stak zelfs zijn vinger in haar oor. Omdat S. na herhaaldelijke sommaties te vertrekken nog bleef doorgaan, besloot het slachtoffer aangifte te doen.