Gemeente: De Faria was geen zwerfster

Redactie

De gemeente Rotterdam ontkent dat ex-wethouder Rabella de Faria (Leefbaar Rotterdam) een zwervend bestaan door de stad heeft geleid. Het stadsbestuur vindt het jammer dat haar persoonlijk dossier 'op straat ligt'. De gratis krant Metro schreef gisteren dat de ex-wethouder na haar vertrek in 2004 uit het stadsbestuur dakloos was geraakt en enige tijd door de stad zou hebben gezworven.

Volgens de gemeente is dat onjuist en heeft zij De Faria toen ze dakloos werd direct geholpen met een tijdelijke woning. Van daaruit zou ze zijn verhuisd naar een woning in de wijk Prins Alexander. Ze zou nooit op straat hebben gezworven.

De gemeente 'betreurt de berichtgeving' over de oud-wethouder, die in 2001 nog werd uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar. De dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de Maasstad heeft volgens de gemeente 'tot op de dag van vandaag' contact met De Faria en helpt haar bij het vinden van een nieuwe baan.

Leefbaar Rotterdam-voorman Ronald Sørensen spreekt in de krant het vermoeden uit dat de vermeende teloorgang van de ex-wethouder te maken heeft met het feit dat zij 'van de verkeerde partij' is.