Drugsdealers aangehouden in Amsterdam

Redactie

Vijf verdachten zijn maandag in Amsterdam aangehouden op verdenking van grootschalige hasjhandel en wietteelt. Rechercheurs namen 1450 kilo hasj met een straatwaarde van 2,9 miljoen euro in beslag, die volgens de politie vermoedelijk voor de Duitse markt was bedoeld. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten.

Enkele verdachten zaten vermoedelijk ook in de hennephandel, meldt het Amsterdamse korps woensdag. In deze zaak zijn de afgelopen tijd diverse wietkwekerijen opgerold, waaronder een plantage in een woning in Amsterdam-Zuidoost, waar bijna duizend plantjes stonden. Een 31-jarige hoofdverdachte is maandag met zijn 29-jarige vriendin aangehouden in zijn woning in Amsterdam-Oost. Zij wordt verdacht van medeplichtigheid en van witwassen. Drie auto's van de hoofdverdachte stonden op haar naam en in de woning werden plakken hasj aangetroffen.

De andere hoofdverdachte is een 26-jarige man, die maandag werd opgepakt in een woning in Amsterdam-West. Hij zou op diverse locaties in Amsterdam-Oost, -Zuidoost en Diemen professionele hennepplantages hebben onderhouden. Op een verborgen plek werd 1300 kilo hasj gevonden.