Schaatsen: Uitslagen WB Moskou (23/11)

Sabine (sbientje)

Vandaag werd er, net als gisteren, geschaatst om de wereldbeker in Moskou. Ook vandaag stonden er weer twee afstanden op het programma. De dames schaatsten een 1.500 meter en de heren kwamen op de tien kilometer in actie. Hieronder vind je een kort verslag van beide wedstrijden.

1.500 meter dames

Vanwege het grote aantal Nederlandse afwezigen mochten in de eerste rit Jorien Voorhuis en Diane Valkenburg het tegen elkaar opnemen. Beide vrouwen reden goed, het was Voorhuis die de rit won in 1:57,40. Pechstein was in rit zeven de eerste die er onder kwam, zij zette een tijd van 1:55,96 op de klokken. De Canadese vrouwen en ook Daniela Anschütz kwamen uiteindelijk niet meer aan die tijd.

Voorhuis was uiteindelijk de beste Nederlandse op plaats vijf. Laurine van Riessen deed het met plek zes iets minder goed, maar bleef Valkenburg wel nipt voor. Elma de Vries werd elfde, terwijl Marrit Leenstra als dertiende eindigde.

10.000 meter heren

In de eerste rit kwam de eerste Nederlander in actie. Mark Ooijevaar kwam tegen de Rus Ivan Skobrev tot 13:25. Een rit later werd die tijd aangescherpt door de Zwitser Roger Schneider en de Japanner Hiroki Hirako die beiden onder de 13.20 reden.

Na de dweil kwamen Ted-Jan Bloemen en Øystein Grødum in actie. Grødum leek de rit te gaan winnen, maar de laatste ronden van de race wist Bloemen toch te winnen in een goede tijd van 13:11. Een rit later nam Bob de Jong het op tegen de Italiaan Enrico Fabris. De Jong reed een sterke race en wist zijn persoonlijk record uit Turijn aan te scherpen. Hij bracht het naar 12:59,21. Fabris kwam er niet aan te pas. In de laatste rit nam Carl Verheijen het op tegen de Noor Håvard Bøkko. Verheijen kwam niet in de buurt van de snelste tijden, Bøkko echter versnelde in de tweede helft van de wedstrijd en kwam met 13:00 nog dicht in de buurt van de tijd van De Jong.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!