Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 12

Stefan (sportfreak)

Dit weekend werd de twaalfde speelronde in de eredivisie gespeeld. Er is na dit weekend wederom een nieuwe koploper. AZ won van Ajax en staat daardoor nu bovenaan. NAC Breda heeft evenveel punten maar staat door een minder doelsaldo tweede.

De kleine klassieker, zoals NAC-NEC ook wel wordt genoemd, was een vermakelijk duel tussen de nummers twee en zeven van de ranglijst. NAC begon zeer slap aan de wedstrijd waardoor de bezoekers uit Nijmegen in het eerste half uur een stuk of zes kansen kregen. Daaruit werd slechts één keer gescoord, Schöne maakte het doelpunt. NAC Breda kreeg voor rust nog wel een paar kansen, maar deze gingen er niet in. Lurling trof onder meer de paal. In de tweede helft begon NAC een stuk beter en dit leidde al snel tot de 1-1. De Graaf scoorde uit een kopbal. Daarna bleven beide teams de aanval zoeken. NEC kreeg de beste kansen, maar de stand bleef gelijk.

De wedstrijd tussen de subtoppers FC Twente en sc Heerenveen eindigde in een afstraffing voor de Friezen. Heerenveen speelde zeer zwak en Twente had geen enkel probleem om keer op keer de verdediging van de tegenstander te kijk te zetten. Voor rust werd er uit de legio kansen vier keer gescoord, tweemaal N' Kufo en tweemaal Perez. In de tweede helft kwam het via Arnautevic snel op 5-0, waarna de thuisclub wat gas terug nam. N'Kufo bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand op 6-0.

Met het duel tussen Ajax en AZ, de nummers één en drie van de ranglijst, stond er een echte topper op het programma. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor AZ, maar El Hamdoui miste. Vlak daarna was het wel raak, De Zeeuw scoorde uit een penalty. Daarna waren de kansen gelijk verdeeld, met onder meer EL Hamdoui die de paal raakte. Vlak na rust werd de wedstrijd beslist toen Ari AZ met een hakje op een 2-0 voorsprong bracht. Ajax was daarna kansloos en AZ bepaalde het wedstrijdbeeld op het door de sneeuw glad geworden veld. Het kreeg af en toe kansen uit counters en Ajax had uiteindelijk nog geluk dat het geen 3-0 werd.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. FC Volendam won het degradatieduel tegen Roda JC met 3-1. PSV boekte na een aantal nederlagen weer eens een overwinning, Heracles Almelo werd met 4-0 verslagen. De wedstrijd tussen De Graafschap en Sparta Rotterdam eindigde in 3-3. Feyenoord klopte ADO Den Haag met 3-1. FC Utrecht klopte Vitesse met 4-0 en Willem II was met 3-0 te sterk voor FC Groningen.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 21 november:                              
FC Volendam – Roda JC (3-1)
                                       
Zaterdag 22 november:                             
NAC Breda – NEC (1-1)
PSV – Heracles Almelo (4-0)
FC Twente – sc Heerenveen (6-0)
De Graafschap – Sparta Rotterdam (3-3)
                                       
Zondag 23 november:                               
Feyenoord – ADO Den Haag (3-1)
AZ – Ajax (2-0)
FC Utrecht – Vitesse (4-0)
Willem II – FC Groningen (3-0)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!