Bredase jongeren mishandelen agenten

Redactie

Drie jongeren uit Breda zitten vast op verdenking van mishandeling en bedreiging van agenten in burger. Een van hen, een 21-jarige man, zou een agent gisteren vol in het gezicht hebben geslagen. De andere verdachten zijn meisjes van 15 en 17 jaar. De jongste verdachte bedreigde een andere agent met een baksteen. Gezamenlijk schopten en sloegen zij de twee agenten. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De slachtoffers zijn twee agenten in burger die naar eigen zeggen duidelijk aangaven dat ze van de politie waren. Rond 15.30 uur waren zij in de Emmastraat een veronderstelde autodief aan het schaduwen. Toen deze man door een omstander van een autokraak werd beschuldigd, mengden de agenten zich in het gesprek. De 17-jarige verdachte ging zich daarmee bemoeien en kreeg een lichte duw van een van de agenten. Dat was volgens de politie voor de 21-jarige toegesnelde verdachte reden om uit te halen.

Het drietal is aangehouden door diverse eenheden die uitrukten om te assisteren. In overleg met de officier van justitie zitten zij zeker tot morgen vast, licht de politie toe. De agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. De autodief met wie het incident begon, nam in het tumult de benen. Hij is nog niet aangehouden.