'Minder mensen kiezen andere zorgverzekeraar'

Redactie

Steeds minder mensen wisselen van zorgverzekeraar omdat ze het idee hebben dat er weinig verschillen zijn tussen verzekeraars. Dat meldt verzekeringssite.nl vandaag op basis van het aantal mensen dat nu al heeft aangegeven over te stappen. De vergelijkingssite verwacht dat ongeveer drie procent van de Nederlanders per 1 januari verandert van zorgverzekeraar.

"In 2006 was het zorgstelsel nieuw en ging iedereen op zoek naar de voordeligste verzekeraar. Nu lijken mensen te denken dat het allemaal weinig uitmaakt," meldt de directeur van verzekeringssite.nl Erik Hordijk. Hij zegt dat er vooral in de aanvullende verzekeringen grote prijsverschillen zijn tussen de verzekeraars. Volgens de vergelijkingssite kan een gezin met kinderen jaarlijks meer dan tweeduizend euro besparen door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Dit jaar wisselen naar verwachting evenveel mensen van zorgverzekeraar als in 2005, toen de meeste mensen nog via het ziekenfonds verzekerd waren. Toen het nieuwe zorgstelsel kwam in 2006, veranderde 21 procent van de Nederlanders van verzekeraar. Een jaar later was dat nog maar 6 procent. In januari van dit jaar ging vier procent van de mensen naar een andere verzekeraar.