Waals gezin verwelkomt 28ste telg

Veerle (Volpez)

De 50-jarige Serge Reignier uit Marcinelle (Charleroi) heeft een Belgisch record gevestigd, aldus Le Soir Magazine. De Belg is vorige week woensdag voor de 28ste keer vader geworden. De trotse papa heeft al laten weten dat hij nog meer kinderen wil: hij wil zeker dertig kinderen.

Reignier woont met drie vrouwen, waarvan er twee zussen van elkaar zijn, samen. Zijn oudste kind viert vandaag zijn 23ste verjaardag. Iedere maand ontvangt Reignier een werkloosheidsuitkering van 1000 euro en daarnaast 5000 euro aan kinderbijslag en overige uitkeringen. "Ik weet wel dat men zegt dat ik profiteer van het systeem. Ik krijg via internet vaak verwijten omdat ik met drie vrouwen samenleef en zoveel kinderen heb. Maar zij die kritiek hebben zijn gewoon jaloers. Men vergeet daarbij vaak dat ik als jongeling hard gewerkt heb, vanaf mijn 15 jaar", aldus Reignier.

Voor wie zich afvraagt wat er nu in een groot gezin als dat van Reignier gegeten wordt: iedere dag zes of zeven broden, zeker tien kilogram aardappelen en zeven of acht blikken groente. Ook draaien de vrouwen per dag acht wasmachines vol met was.

Met dank aan Enos voor de submit.