Katten zetten huizen onder water

Djeez

Twee huishoudens in Enschede hebben gisteren een nieuwe uitdrukking tot leven zien komen: 'als de baas van huis is, dansen de katten op tafel'. Bij het betreden van een flat aan de Schiestraat stonden de schuurtjes beneden al onder water. Omdat de bewoonster van het flatje niet aanwezig was, braken agenten de deur open.

Daar trof de politie twee katten in de keuken aan, die samen de waterkraan hadden opengedraaid. Omdat de gootsteen verstopt bleek, was de hele keuken overstroomd. Een schoonmaakbedrijf moest in de arm worden genomen om de ravage weer op te ruimen.

Even later kwam er een melding binnen van wateroverlast aan de Tubbergenbrink. Toen de agenten ter plaatste waren, stroomde het water hen al tegemoet. De bewoner van het huis hielp de politie bij het betreden van de woning.

In dit huis waren het weer twee katten die de boel hadden laten overstromen. Het kattige duo had een slang uit het aquarium weten te vissen, hetgeen de vloer onder water liet lopen. Het wassende water baande zich via de muren een weg naar buiten. Bij dit huis draait de woningbouwvereniging voor de schade op.


Niks mis met een natte poes! (18+)