Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 11

Stefan (sportfreak)

Dit weekend werd de elfde speelronde in de eredivisie gespeeld. Met Ajax-PSV stond er een topper op het programma. Verder stonden er nog een aantal interessante wedstrijden op het programma. Ajax mag zich na deze speelronde koploper noemen. Het heeft evenveel punten als NAC Breda, maar een beter doelsaldo.

SC Heerenveen nam het thuis op tegen FC Utrecht. De Friezen begonnen het best aan de wedstrijd maar het was FC Utrecht wat de voorsprong nam. Boussaboun scoorde de 0-1. Lang konden de Utrechters niet van de voorsprong genieten, Pranjic scoorde tussen vier man door de 1-1. Via Beerens kwam SC Heerenveen op 2-1, maar Cornelisse zorgde met een prachtige goal voor de gelijkmaker. Pranjic scoorde in de blessuretijd van de eerste helft ook waardoor de ploegen de rust in gingen met een stand van 3-2. Nadat Heerenveen speler Popov door twee gele kaarten van het veld af moest liet de thuisploeg zich inzakken om de voorsprong de verdedigen. FC Utrecht probeerde het nog wel, maar wist geen kansen meer te creëren.

Het duel tussen Sparta Rotterdam en FC Volendam was een echt degradatieduel. Het duel tussen de nummers vijftien en achttien van de ranglijst was vooral in de eerste helft erg matig. Beide ploegen waren duidelijk bang om te verliezen en namen weinig risico. Pas na 37 minuten kwam er de eerste kans, Duplan schoot namens Sparta over. In de tweede helft was Sparta duidelijk de betere ploeg. Jaggy, Duplan en Poepon misten nog kansen, maar even later was het alsnog raak.poepon kopte de 1-0 binnen. In de laatste tien minuten werd er nog gescoord door Dissels, Knol en Godee.

Feyenoord nam het vanmiddag in Enschede op tegen FC Twente. De Rotterdammers, die toch al kampten met een volle ziekenboeg, zagen deze week Biseswar, Bruins en Fer wegvallen. Hierdoor waren er onder meer basisplaatsen voor A-junioren Pedro en Janota. FC Twente kwam na ongeveer een kwartier op voorsprong toen na een benutte penalty van N'Kufo. Nadat Hersi een enorme kans miste nam Twente gas terug. Via een penalty kwam Feyenoord langszij. Nadat Braafheid Pedro liet struikelen in het strafschopgebied was het Makaay die de strafschop benutte. Hierna werd Twente weer gevaarlijk en Jansen was via enkele vrije trappen dicht bij de voorsprong. Feyenoord zakte terug maar hield op karakter en met een beetje geluk stand tot het einde.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. NAC Breda klopte Heracles Almelo met 3-0. Willem II won de wedstrijd tegen ADO Den Haag met 0-1 en Roda JC boekte een verrassende overwinning, het klopte NEC met 3-0. Ajax won met maar liefst 4-1 van PSV en FC Groningen was met 3-0 te sterk voor De Graafschap. De wedstrijd tussen Vitesse en AZ eindigde in 1-1.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 14 novemer:                              
NAC Breda – Heracles Almelo (3-0)
                                       
Zaterdag 15 november:                             
ADO Den Haag – Willem II (0-1)
sc Heerenveen – FC Utrecht (3-2)
Sparta Rotterdam – FC Volendam (4-0)
Roda JC – NEC (3-0)
                                       
Zondag 16 november:                               
Ajax – PSV (4-1)
FC Groningen – De Graafschap (3-0)
FC Twente – Feyenoord (1-1
Vitesse – AZ (1-1)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!