Vliegtuigpassagier vastgebonden met duct tape

Veerle (Volpez)

Een passagier op de vlucht van United Airlines 645 is door personeel vastgetaped in haar stoel. De 45-jarige Maria Esther Castillo werd onderweg zo onhandelbaar dat het personeel duct tape pakte om haar in bedwang te houden.

Tijdens de vlucht van Puerto Rico naar Chicago werd de vrouw helemaal hysterisch. Omdat ze wilde dat het vliegtuig zou landen in Noord-Carolina vloog ze het cabinepersoneel aan en pakte ze medepassagiers beet. Een steward werd op zijn billen geslagen en de vrouw viel op het hoofd van een blinde passagier. Vervolgens ging ze deze passagier aan de haren trekken.

In eerste instantie besloot het personeel alleen de enkels van de vrouw vast te binden, maar omdat dit niet hielp hebben ze met de hulp van twee passagiers de vrouw met duct tape vastgezet in haar stoel. Eenmaal geland wilden de autoriteiten de vrouw uit het vliegtuig halen, waarbij de vrouw opnieuw door het lint ging. Waarschijnlijk is alcohol de oorzaak van haar uitspattingen. Voor vertrek zou Castillo al veel alcohol hebben genuttigd en ook in het vliegtuig bestelde ze drank.