Ontvoerders spuiten gif in hart kleuter

Michel (OA)

Een 5-jarig ontvoerd jongetje is in Mexico op gruwelijke wijze om het leven gekomen. De ontvoerders spoten een gif in het hart van het mannetje, nadat duidelijk werd dat ze herkend waren.

Het jongetje verdween op 26 oktober op een fruitmarkt in een buitenwijk van Mexico City. Aanvankelijk eisten de ontvoerders 28.000 euro losgeld. Toen ze hoorden dat een taxichauffeur het jongetje had herkend, besloten ze hem te doden met gif.

De politie heeft vijf verdachten aangehouden in het huis van een 17-jarige. De jongen, twee familieleden en nog twee anderen bekenden de moord. Het slachtoffer hadden ze op een heuvel buiten de stad begraven. "Ik hoop dat ze de doodstraf krijgen. Een jongetje van vijf moet toch niet sterven zo ver weg van zijn ouders", aldus een ontroostbare moeder.

Vaak worden kinderen van rijke ouders ontvoerd, maar de ouders van de 5-jarige Javier zijn arme fruitverkopers. In Mexico zijn ontvoeringen schering en inslag. Dit jaar staat de teller al op 651 en dat zijn alleen nog maar de gemelde gevallen.

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.