Rechtbank velt oordeel over Yab Yum

Veerle (Volpez)

Vandaag wordt beoordeeld bij de rechtbank in Amsterdam of de gemeente Amsterdam de vergunning van het luxebordeel Yab Yum terecht heeft ingetrokken. Indien dit het geval is, dan blijft de seksclub dicht. Als de vergunning onterecht ingetrokken is, dan wordt de vergunningaanvraag opnieuw beoordeeld. Een derde mogelijkheid is dat de rechter in de tussentijd gewoon de deuren mag openen.

 Op 4 januari sloot Yab Yum de deuren nadat gemeente Amsterdam een vergunning had geweigerd. De reden hiervoor is dat Yab Yum eigenlijk in handen zou zijn van de Hells Angels en niet van de officiële eigenaar. Yab Yum zou door middel van afpersing in handen van de motorclub zijn gevallen. Daarnaast vreest de gemeente dat klanten van de seksclub kunnen worden afgeperst met bijvoorbeeld in het geheim opgenomen videobeelden.

Volgens de advocaten van Yab Yum is het bordeel niet in handen van de motorclub. Zij wijzen op het onafhankelijk onderzoek dat aantoonde dat er geen geldstromen bestaan tussen het bordeel en de motorclub.