Zestal veroordeeld voor geweld tegen politie

Michel (OA)

De politierechter in Den Bosch heeft vandaag zes mannen veroordeeld die in juli waren aangehouden voor het gebruiken van geweld tegen de politie. De straffen variëren van 100 uur dienstverlening tot zes maanden celstraf.

Een 21-jarige man uit Oss en een 23-jarige man uit Heesch worden door de rechter verantwoordelijk gehouden voor het geweld. De man uit Oss hoorde zes maanden tegen zich eisen, waarvan drie voorwaardelijk. De man uit Heesch moet twee maanden zitten en heeft er vier voorwaardelijk gekregen. De vier andere mannen kregen voor deelname aan het geweld werkstraffen opgelegd van 100, 150 en 200 uur. Daarnaast hebben ook zij een voorwaardelijke celstraf tegen zich horen eisen.

In de nacht van 4 op 5 juli van dit jaar vroegen portiers van een horecagelegenheid in Oss assistentie van de politie. Toen deze arriveerde escaleerde de boel. Tientallen mensen keerden zich tegen de politie, die daarop wapenstokken en pepperspray gebruikte. Ook werd een politiehond ingezet die een aantal mensen flinke bijtwonden bezorgde. Met behulp van collega's uit andere districten kreeg men de menigte onder controle.

De rechter veroordeelde de verdachten tot slot tot het betalen van 600 euro schadevergoeding aan elke agent.