Australië weert Duitse arts met gehandicapt kind

Veerle (Volpez)

De Australische immigratiedienst weigert een in Duitsland geboren arts een permanente verblijfsvergunning te geven. De reden die zij hiervoor op hebben gegeven is dat de 13-jarige zoon van de arts downsyndroom heeft. De regering van de deelstaat Victoria wil dat de immigratiedienst de zaak opnieuw bekijkt, aangezien zij het 'een stom besluit' vinden.

De arts, Bernhard Moeller, werd de verblijfsvergunning geweigerd op basis van een richtlijn die al twintig jaar oud is. In de richtlijn staat dat wanneer niet alle leden van het immigrantengezin voldoen aan de gezondheidseisen, hen allemaal een verblijfsvergunning kan worden geweigerd.

De arts liet in een reactie aan de Australische zender ABC weten dat hij met zijn gezin gelukkig is in Horsham, een plaats in de deelstaat Victoria. Hij gaat vechten om hier te mogen blijven wonen. Moeller is van mening dat zijn aanvraag voor de permanente verblijfsvergunning is afgewezen omdat de immigratiedienst bang is dat zijn zoon Lukas de Australische gemeenschap veel geld gaat kosten.