Meisje (13) bedreigt medeleerling met vuurwerkpistool

Veerle (Volpez)

Op de Regionale Scholengemeenschap Stad en Esch in Meppel is gisteren een 13-jarig meisje aangehouden. Het kind zou de dag daarvoor een medescholiere met een vuurwerkpistool hebben bedreigd.

Het 13-jarige meisje verklaarde tegenover de politie dat zij maandag uitgescholden was voor 'hoer' en 'sletje' door een 12-jarige klasgenoot uit De Schiphorst. Toen ze 's avonds in de schuur van haar ouderlijk huis een vuurwerkpistool vond, besloot ze dat de dag daarna mee te nemen naar school. Toen ze dinsdag het scheldende klasgenootje weer tegen kwam werd ze spottend uitgelachen. Nadat de 13-jarige vroeg waarom ze werd uitgelachen ontstond een woordenwisseling.

Omdat de antwoorden van de 12-jarige het 13-jarige meisje niet bevielen pakte ze het vuurwerkpistool dat ze van huis had meegenomen uit haar jas. Terwijl ze het pistool op de 12-jarige richtte zei ze: "Je moet sorry zeggen anders schiet ik je dood", waarop de 12-jarige direct haar excuses maakte.

Het verhaal van de bedreiging ging als een lopend vuurtje door de school, waarop de directie gisteren besloot de politie te bellen. De politie hield het 13-jarige meisje vervolgens aan op school. De ouders van het meisje bleken enorm geschrokken en hebben vrijwillig afstand gedaan van het wapen. Het 12-jarige meisje heeft aangifte gedaan van bedreiging met een vuurwapen. Het 13-jarige meisje is voorlopig op vrije voeten gesteld, maar zal zich voor de kinderrechter moeten verantwoorden.

Met dank aan SpiekerJozef voor de submit.