Slachtoffer ongeluk tramhalte urenlang geopereerd

Redactie

Eén van de drie jongens die vrijdagmiddag in Amsterdam-Oost zijn aangereden op een tramhalte, is urenlang geopereerd aan zijn benen. Eerder liet de politie weten dat de 7-jarige jongen in levensgevaar verkeerde, maar of dat nu nog zo is kan de politie niet zeggen. Zijn broertjes van 2 en 5 zijn er beter aan toe, maar moeten voor de zekerheid wel een nachtje in het ziekenhuis blijven.

Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de aanrijding het gevolg is van een technisch mankement aan een passerende vrachtwagen. Door het defect schoof een zogenoemde stempel van de vrachtwagen uit. Het uitsteeksel, dat wordt gebuikt om kiepauto's te stabiliseren, ramde vervolgens rond 15.00 uur het tramhokje tegenover het Tropenmuseum in de Linnaeusstraat.

Bij de tramhalte stonden de drie broertjes met hun moeder, een gezin uit Amsterdam, te wachten. De moeder bleef ongedeerd, maar is in shock. Ze zag het ongeluk voor haar ogen gebeuren. De bestuurder van de vrachtwagen is volgens de politie zeer aangeslagen. De 39-jarige man uit Flevoland is na verhoor door de politie naar huis gestuurd. Er wordt nog onderzocht of hem iets kan worden verweten.